Marius Von Mayenburg

Ellen Babić

Näytelmän henkilöhahmot mustalla taustalla.

Vierailuesitys ma 22.4.2024 klo 19 Minna-näyttämöllä.

Kyseessä on Riksteaternin vierailu. Esitys tekstitetään suomeksi!

Psykologinen draamakomedia valtapelistä

Opettaja Astrid elää yhdessä Klaran, entisen oppilaansa kanssa. Tänä iltana koulun rehtori on kutsunut itsensä heille keskustelemaan kiusallisesta aiheesta.  Erään oppilaan, 16-vuotiaan Ellen Babićin vanhemmat ovat kohdistaneet vakavia syytöksiä Astridiin. Rehtori väittää haluavansa suojella Astridia, mutta voiko rehtoriin luottaa? Tästä alkaa monimutkainen psykologinen peli ja pian myös Klara muistaa yksityiskohtia ajalta, jolloin hän oli Astridin oppilas.

Marius von Mayenburg vastaa näytelmän uudesta käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Aiempiin menestyksiin lukeutuu näytelmä “Ex” Riksteaternissa. Marius von Meyenburg on jo vuosikymmeniä ollut suosittu kirjailija Euroopan näyttämöillä. Hän kirjoittaa eloisia, absurdeja näytelmiä, jotka nojaavat nyky-yleisön nopeisiin assosiaatioihin. Mayenburg luo epävarmuutta hahmojen ympärille ja tekee äkillisiä hypähdyksiä ajasta toiseen kesken repliikin. Hänen näytelmiään on käännetty yli 30 kielelle,  muun muassa teokset ”Der Hässliche” (suom. Ruma),  ”Märtyrer” (suom. Marttyyri), ”Perplex” ja  “Der Stein “ (suom. Kivi). Ellen Babićin kantaesitys oli Reykjavikissä Islannin kansallisteatterissa syksyllä 2023. 

Yleisöääniä Riksteaternin ensi-illasta Ruotsissa 25. tammikuuta 2024:

“Parhaita näkemiäni teatteriesityksiä, jossa vuoropuhelu vie vahvasti eteenpäin, upea ohjaus, käsikirjoitus sekä näytteleminen…”
”Näin ensi-illan eilen. Ennennäkemätön kamarinäytelmä, huippulavastus ja käsikirjoitus/ohjaus, uskomattomat näyttelijät ja läpikotaisin fantastisen hyvä! Käykää katsomassa mikäli mahdollista!”
"Näkemisen arvoinen ja erittäin jännittävä"
"Ihanaa nähdä hyvää ja tasaista näyttelemistä sekä sadan prosentin läsnäoloa.”

Kesto: n. 2 h. Ei väliaikaa. 

Liput

35,50€ / peruslippu
33,50€ / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (0-16 v.)
31,50€ / ryhmät (väh. 20 hlö), pyörätuolit.
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.